اقتصاد استرالیا
اقتصاد استرالیا یکی از مهمترین ابعاد این کشور است که قدرت و ضعف آن تأثیر بسیار زیادی بر احساس خوشبختی و وضعیت مردم جامعه میگذارد. خوشبختانه این کشور محبوب در زمینه اقتصاد حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. طبق رتبهبندیهای گوناگون از منابع مختلف، استرالیا از نظر اقتصاد جزو برترین کشورهای دنیا است. این کشور ثروتمند با داشتن اقتصادی مبنی بر قدرت بخش خصوصی و تولید ناخالص داخلی بالا توانسته است نرخ فقر نسبتاً پایینی داشته باشد.
کشور استرالیا در سالهای اخیر با چالشهای بزرگی مثل ترکیدن حباب اقتصادی معروف به حباب داتکام دستوپنجه نرم کرده است. این کشور پهناور همچنین توانسته با موفقیت از بحران اقتصادی آسیا و بحران جهانی سال ۲۰۰۸ عبور کند و هیچکدام از این موانع بزرگ نتوانستهاند مشکلی برای رشد اقتصادی استرالیا به وجود آورند. اگر قصد دارید برای مهاجرت به استرالیا آماده شوید بهتر است هرچه بیشتر با این کشور آشنا شوید و قبل از اقدام اطلاعات کافی کسب کنید. در این مقاله سعی کردیم شما را با ابعاد مختلف اقتصاد استرالیا آشنا کنیم.
9 نکته مهم دربارهی اقتصاد استرالیا
بگذارید ابتدا نه نکته کاربردی و مهم درباره اقتصاد این کشور مهاجرپذیر را با یکدیگر مرور کنیم:
- استرالیا دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان است.
- تولید ناخالص سالیانه آن حدوداً 1.7 تریلیون دلار است.
- از نظر سرانه درآمد، هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا محسوب میشود.
- بیست و پنجمین صادرکننده بزرگ در دنیا میباشد.
- از نظر ثروتهای طبیعی رتبه دهم بین کشورها را دارد.
- بورس استرالیا شانزدهمین بازار بورس ارزشمند در جهان است.
- بزرگترین قسمت اقتصاد استرالیا را بخش خدمات است که حدود ۶۲ درصد آن را تشکیل میدهد.
- طبق آخرین گزارشها، رتبه اقتصادی استرالیا AAA ارزیابی میشود.
میانگین رشد تولید ناخالص داخلی یا همان (GDP) این کشور ۲.۸ درصد میباشد که بالاترین رقم متوسط رشد در بین کشورهای پیشرفته است.
وضعیت اقتصادی استرالیا چگونه است؟
کشور استرالیا با شرکای تجاری زیادی همکاری میکند. موقعیت جغرافیایی آن سبب شده است که به یکی از منابع اصلی تأمینکننده محصولات بازارهای آسیا تبدیل شود. علاوه بر این، دولت این کشور همیشه برای توسعه و رشد تجارت تلاش میکند. هرساله قوانین زیادی برای استانداردسازی تولیدات داخلی، حفظ محیطزیست و حمایت از مصرفکنندگان وضع میشود و نیز واردات کالاهای خطرناک ممنوع اعلام شده است.
استرالیا در اخیراً در جدول ۲۰ کشور اول دنیا از لحاظ تولید ناخالص داخلی قرار گرفته است و سرانه درآمد مردم با حدود ۵۵ هزار دلار در سال نسبت به کشورهای دیگری مانند آلمان، انگلیس و فرانسه بالاتر میباشد. این کشور نسبتاً خودکفا است و از نظر اقتصادی در جایگاه مطلوبی قرار دارد. میتوان گفت اصلیترین خصوصیت اقتصاد استرالیا رشد و توسعه دائم آن است؛ بهنحویکه رکورد طولانیترین رشد در بین اقتصادهای جهان متعلق به استرالیا میباشد.
واحد پول این کشور دلار استرالیا است و با علائم اختصاری AUD یا A.$ شناخته میشود. دلار استرالیا یکی از ارزهای معتبر جهانی است که جزو ۷ ارز اول در مبادلات تجاری استفاده میشود. شایانذکر است که در سالهای اخیر نرخ تورم در استرالیا پیوسته بین ۲ الی ۳ درصد قرار داشته است. همانطور که پیشتر بیان کردیم، خدمات اقتصادی مانند آموزش خدمات مالی و گردشگری حدوداً ۶۹ درصد از تولید ناخالص این کشور را تشکیل میدهد. دراینبین سهم تولیدات کشاورزی در تولید ناخالص ملی به طور میانگین ۳ درصد و سهم منابع طبیعی حدوداً ۵ درصد است.
دلیل ثبات اقتصادی استرالیا چیست؟
از سال ۱۹۹2 تا سال 2020، استرالیا با میانگین رشد سالانه بیش از ۳ درصد تنها اقتصاد بزرگ توسعهیافته در جهان میباشد که هیچ رکودی نداشته است. این کشور رکورد ۳۰ سال رشد اقتصادی پیوسته را ثبت کرده است.
اصلیترین علتهای این رشد و توسعه اقتصادی طولانیمدت در وجود موارد زیر در اقتصاد این کشور است:
- انعطافپذیری و همزمان داشتن چهارچوب سیاستهای قوی در اقتصاد
- وجود شرکتهای بزرگ و مؤسسات قوی
- داشتن سیستمهای مالی پیچیده و برنامهریزیشده
- داشتن منابع طبیعی فوقالعاده ارزشمند
- حضور شرکتهای دانشبنیان
- داشتن محیط سرمایهگذاری جذاب و سودآور
- داشتن روابط تجاری قدیمی و عمیق با کشورهای آسیایی
ناگفته نماند سرمایه کشور استرالیا اخیراً دارای رشد چشمگیری بوده که خود این موضوع کمک زیادی به ثبات اقتصادی این کشور کرده است. عوامل مؤثر در این رشد سرمایه شامل هزینههای کم وام گرفتن برای گسترش کسبوکار و افزایش ظرفیت بهرهوری هستند. برنامهریزی و پرداخت هزینه جهت حفظ منابع طبیعی نیز یکی از عمده دلایل افزایش سرمایه این کشور بوده است